Sales forecasting

AI in salesSales forecasting software

Salesteams besteden in de praktijk slechts een klein percentage van hun tijd aan waar het echt om draait: het closen van deals. Repetitieve taken en het kwalificeren van leads vragen vaak te veel aandacht. Start met het inzetten van AI en Sales Forecasting Software om de prestaties van uw verkopers te verhogen.


Voorspellen van lead kwalificatie

Trendskout detecteert patronen in salesdata en stelt zo relevante groepen van klanten samen. Daaruit kan een voorspellend model worden gegenereerd, m.b.v. Sales Forecasting Software, dat nieuwe leads toekent aan een specifieke groep – bijvoorbeeld op basis van de acties die een lead onderneemt op uw website. Zo kwalificeert u het potentieel van een lead op een wetenschappelijke, datagebaseerde manier. U kunt de gekwalificeerde leads vervolgens automatisch laten toewijzen aan het juiste salesprofiel.


Salesdata verzamelen en analyseren voor de juiste actie

De juiste informatie is cruciaal om succesvol deals af te sluiten. Belangrijke data zitten vaak verspreid over diverse kanalen, zoals CRM-systemen, spreadsheets, mails en notities. Verkopers beschikken vaak niet over alle informatie tegelijkertijd om de juiste conclusies te kunnen trekken. Artificial intelligence brengt informatie uit verschillende kanalen samen, destilleert patronen en inzichten en suggereert acties die de kans op een verkoop verhogen.

Hoe halen organisaties meerwaarde uit AI en Machine Learning?

Ontvang toegang tot ons Resource Center met interessante business cases gratis in je mailbox.

Salesprognoses

Verkopers nemen vaak beslissingen op basis van een buikgevoel. Artificial intelligence kan gigantische hoeveelheden data analyseren en verbanden en inzichten ontdekken die zelfs voor de meest ervaren salespersonen onmogelijk te detecteren zijn. Trendskout kan als Sales Forecasting Software worden ingezet om doorgedreven analyses van de salespipeline te maken. Zo krijgt u gedetailleerd inzicht in het potentieel en de groeikansen van uw bedrijf.

Alle features ontdekken tijdens een live demo?Neem contact op en we tonen u de directe meerwaarde van artificial intelligence voor uw organisatie.

Interessant artikel

 in Solutions

Sales forecasting en ontdekken van sales opportuniteiten met behulp van artificiële intelligentie en deep learning

Verkopen is bij uitstek een proces, zeker in een B2B context, waarbij menselijke interacties een cruciale rol spelen. AI, Deep Learning en Sales Forecasting kunnen een belangrijke ondersteunende rol spelen in het blootleggen van opportuniteiten en zo deze intermenselijke relaties ondersteunen. Verkoopsteams beschikken vaak over grote hoeveelheden data, denk aan historieken met tijdstippen en hoeveelheden...