Trendskout Sales BoosterEen complete Sales AI

Verkopen zijn de zuurstof van een onderneming en de basis van groei. Het verkoopsproces is bij uitstek een proces dat veel data genereert: van offertes tot bestelbonnen, van presales klantencommunicatie tot service na verkoop en facturatie. Het overzicht bewaren en alle relevante info uit al deze datastromen halen is voor verkopers onbegonnen werk.

Salesteams besteden in de praktijk slechts een klein percentage van hun tijd aan waar het echt om draait: het closen van deals. Repetitieve taken en het kwalificeren van leads vragen vaak te veel aandacht. Start met het inzetten van Trendskout Sales Booster om de prestaties van uw verkopers te verhogen.

Met Trendskout Sales Booster krijgt u de tools in handen om het maximaal potentieel uit uw sales te benutten. De krachtige maar eenvoudig in te zetten AI algoritmen helpen u om uw data om te zetten in waardevolle inzichten.

“In een turbulent coronajaar heeft Trendskout er mee voor gezorgd dat we vandaag dezelfde sterke cijfers als vorig jaar kunnen voorleggen.” – Luc Vanderbeke, Director Coeman Packaging


Meteen inzetbare analysesTrendskout Sales Booster biedt meteen inzetbare AI die vanaf dag 1 meerwaarde genereren voor uw sales team.

Advanced Forecasting

Voorspel met hoge precisie wie wat wanneer zal kopen en gebruik deze inzichten om uw verkopers aan te sturen en te focussen op klanten met het grootste potentieel op het juiste moment. Trendskout Sales Booster is veel preciezer dan klassieke systemen zoals een rapporteringsysteem of spreadsheets. Door het gebruik van AI kan ook onverwacht gedrag voorspeld worden.

Voorspel klantenuitval

Monitor contactmomenten, communicatie en verkoop bij uw klanten en voorspel welke klanten dreigen uit te vallen zodat u tijdig kan ingrijpen Trendskout detecteert welke klanten dreigen uit te vallen en signaleert dit zodat uw salesteam tijdig kan ingrijpen.

anomalie detectie
ai dashboard

Impact analyse

Welke factoren zorgen ervoor dat klanten kopen? Wat leidt tot een herbestelling?  Wat gebeurt er in de aanloop naar een klant die uitvalt? Het antwoord op dit en tal van andere vragen is cruciaal om uw sales proces efficiënt te houden. Vaak zijn veranderingen pas duidelijk nadat ze gebeuren maar door het bloot leggen van de onderliggende drivers kunt u hierop anticiperen.

Opportunity Detection

Detecteer opportuniteiten bij uw klanten en leads, en haal zo maximaal potentieel uit elke klant. Vaak gaan opportuniteiten verloren omdat ze niet opgemerkt werden. Trendskout Sales Booster gaat verder dan uw CRM-rapportering en zoekt verbanden en gebruikt deze om uw sales team in te lichten van aankomende kansen. Hierdoor worden anders onopgemerkte kansen opgepikt.

Next Best Action

Bepaal op basis van historische data welke de beste volgende stappen in een salesproces zijn voor het bekomen van een maximaal resultaat.

De juiste informatie is cruciaal om succesvol deals af te sluiten. Verkopers beschikken vaak niet over alle informatie om de juiste conclusies te kunnen trekken. Trendskout Sales Booster brengt informatie uit verschillende kanalen samen, destilleert patronen en inzichten en suggereert acties die de kans op een verkoop verhogen.

Product recommendation

Krijg suggesties aangereikt van relevante andere producten / diensten die complementair zijn met de huidige verkopen bij een klant en maximaliseer uw verkoop per klant. Of, stel deze aanbevelingen rechtstreeks ter beschikking aan uw klant.

artificial intelligence
persona's

Datagebaseerde persona's

Het omschrijven van duidelijke persona’s of klantengroepen is van cruciaal belang in een modern marketingtraject. U wilt immers elke doelgroep voorzien van de juiste boodschap. Te vaak worden persona’s nog opgesteld op basis van subjectieve criteria, zonder ondersteunende data. Via clustering kan de Trendskout-AI persona’s definiëren op een wetenschappelijke en datagestuurde manier.

Plug & Play

Alle analyses zijn klaar voor gebruik, connecteer met de databron van uw keuze en genereer doorgedreven inzichten

Krachtig

Trendskout gebruikt de krachtigste AI algoritmen, eenvoudig gemaakt voor de gebruiker.

Altijd Up-to-date

Door automatische model updates worden modellen steeds geupdatet voor maximale accuraatheid.

Verrijkte data

Trendskout laat toe om ook externe databronnen toe te voegen om uw analyses nog te versterken.

Connecteer eenvoudig met uw dataTrendskout for Sales beschikt over een breed scala aan plug ins waardoor integratie met uw CRM / ERP pakket in een handomdraai gebeurt

Hoe halen organisaties meerwaarde uit AI en Machine Learning?

Ontvang toegang tot ons Resource Center met interessante business cases gratis in je mailbox.

Klanten aan het woord

 in Solutions

Klanten ontzorgen en saleskansen spotten met AI-forecasting

Bedrijven en organisaties die op gouden bergen aan relevante data zitten, rekenen steeds vaker op AI om die te ontginnen. Zo ook bij Coeman Packaging, een distributeur van verpakkingsmaterialen en -machines uit Waregem. Met meer dan 3000 B2B-klanten draait de onderneming een omzet van zo’n 35 miljoen euro. “We waren al een tijdlang op zoek...

Alle features ontdekken tijdens een live demo?Neem contact op en we tonen u de directe meerwaarde van artificial intelligence voor uw organisatie.

 in Solutions

Sales forecasting en ontdekken van sales opportuniteiten met behulp van artificiële intelligentie en deep learning

Verkopen is bij uitstek een proces, zeker in een B2B context, waarbij menselijke interacties een cruciale rol spelen. AI, Deep Learning en Sales Forecasting kunnen een belangrijke ondersteunende rol spelen in het blootleggen van opportuniteiten en zo deze intermenselijke relaties ondersteunen. Verkoopsteams beschikken vaak over grote hoeveelheden data, denk aan historieken met tijdstippen en hoeveelheden...

goal