Tekst & spraak analyse

Analyseren van spraak en natuurlijke tekst

Menselijke interacties zijn een cruciaal onderdeel van veel organisaties. Denk maar aan support vragen, e-mails, telefoongesprekken etc. In deze interacties zit een schat aan informatie, die Trendskout kan ontsluiten via gespecialiseerde speech to textt algoritmes en tekst analyse algoritmes om de daadwerkelijke inhoud te begrijpen en er het juiste inzicht of automatisering aan te koppelen.


artificial intelligence

Krachtig Cloud-AI PlatformDirect inzetbaar met een heldere interface.


Stroomlijnen van de telefonische helpdesk

Helpdesks worden overspoeld met diverse gesprekken en vragen, van verschillende persona’s. Trendskout speech & text analyse kan deze gesprekken omzetten in tekst, real-time, waarmee via tekst analyse en classificatie de juiste actie kan worden bepaald of waardevolle inzichten worden onttrokken om de operaties verder te optimaliseren.

customer service automation

Online interacties modereren

robot mensen

Het internet verbindt ons, maar is niet altijd een toonbeeld van beschaafde interactie. De Trendskout speech & text modules zijn uitermate geschikt om de niet geschikte interacties te filteren uit uw online kanalen zoals sociale netwerken of uw eigen kanalen.


Automatische interpretatie van mail en documenten

Organisaties gebruiken Trendskout om hun toevloed aan mailverkeer en documenten te categoriseren en te koppelen aan de juiste workflow. Denk maar aan aanvragen die eerst manueel moeten gescreend worden vooraleer de juiste opvolgactie kan bepaald worden. Trendskout Speech & Text automatiseert snel de verschillende variaties op deze toepassingen.

data transformatie

Interessant artikel

dpg media kurt en heiko
 in General

Het Laatste Nieuws; “Trendskout-algoritme is onze eerste verdedigingslinie voor ongepaste lezersreacties.”

Lezersreacties op nieuwsberichten vormen niet alleen voer voor discussie op de krantenwebsites zelf, maar ook daarbuiten. Menige redactie krabt zich in de haren over hoe ze de balans kan handhaven tussen voldoende inspraak en een beschaafd debat in commentaarsecties. Waar veel nieuwsmedia de afgelopen jaren besloten om reacties volledig uit te schakelen, gooide Het Laatste...

Alle features ontdekken tijdens een live demo?Neem contact op en we tonen u de directe meerwaarde van machine learning voor uw marketing inspanningen.