Snel geavanceerde spraak- en tekst verwerking opzetten met Natural Language Processing (NLP)

Menselijke interacties zijn een cruciaal onderdeel van veel organisaties. Trendskout analyseert spraak of tekst via natural language processing (NLP) en koppelt ze aan inzichten en automatisering zoals tekst classificatie, tekst categorisatie, informatie extractie etc.

Verwerk sneller documenten en spraak

Stroomlijn je telefonische helpdesk

Behandel automatisch mail en reacties

Leg verborgen patronen bloot

Spraak en tekst bevatten een schat aan informatie.

Trendskout gebruikt AI zoals Natural Language Processing (NLP), Tekst Classificatie, Informatie Extractie en meer

Verwerk sneller documenten en spraak

Organisaties gebruiken Trendskout om hun toevloed aan documenten te categoriseren en te koppelen aan de juiste workflow. Denk maar aan aanvragen die eerst manueel moeten gescreend worden vooraleer de juiste opvolgactie kan bepaald worden. Trendskout Speech & Text automatiseert snel de verschillende variaties op deze toepassingen.

Leg verborgen patronen bloot

Tekst en spraak bevat waardevolle inzichten over processen, klantenfeedback en je volledige organisatie. Alle spraak en tekst manueel verwerken is echter onbegonnen werk en klassieke IT tools schieten tekort. Trendskout bevat verschillende geavanceerde analyses die deze inzichten visualiseren, waarop die dan kunnen ingezet worden voor verdere actie of automatisatie.

Behandel automatisch mail en reacties

De Trendskout-AI helpt om mails en interactie op je online kanalen te interpreten, te filteren en beantwoorden. Zo vermijd je tijdrovend manueel werk en houd je met je organisatie de volledige controle over je communicatielijnen.

Stroomlijn je telefonische helpdesk

Supportafdelingen worden overspoeld met vragen van verschillende soorten klanten. De tekst- en spraakanalyse van Trendskout zet gesprekken in realtime om in tekst. Die kan vervolgens worden geanalyseerd voor nieuwe klantinzichten en het bepalen van de strategie voor verdere stroomlijning van de helpdesk.

Referenties

Meer ontdekken over NLP, Tekst Classificatie en Informatie Exctractie tijdens een live demo?

Neem contact op en we tonen u de directe meerwaarde van artificial intelligence voor uw organisatie.