in Solutions

Toegepaste beeldherkenning: veiligheid en gezondheid

In een vorige blogpost beschreven we hoe beeldherkenning werkt, hoe het ontstaan is en vooral hoe deze techniek in Trendskout eenvoudig kan worden  ingezet. In deze zetten we een concrete toepassing in de kijker die het toonaangevende ontwerp- en adviesbureau Arcadis met Trendskout heeft uitgewerkt. Met de direct bruikbare AI van Trendskout werd in nauwelijks enkele dagen een beeldherkenning toepassing opgezet waarmee gecontroleerd kan worden of helmen, veiligheidsbrillen en meer worden gedragen.

Dit komt niet enkel de veiligheid ten goede, maar reduceert ook enorm het opvolg en controle-werk, verminder de kans op verzekeringsclaims en creëert ook de mogelijkheid om te detecteren of andere (gezichts)kleding correct wordt gedragen.

We laten de beelden voor zich spreken. Met dank aan Arcadis voor het ter beschikking stellen van deze video.

Alle features ontdekken tijdens een live demo?Neem contact op en we tonen u de directe meerwaarde van artificial intelligence voor uw organisatie.

 in Solutions

Image recognition (AI beeldherkenning): van de early days van de technologie tot eindeloze business toepassingen vandaag

Artificiële intelligentie en machine learning zijn vandaag veelbesproken topics binnen bedrijven en zullen de komende jaren nagenoeg elke economische activiteit grondig transformeren. Eén van de AI toepassingen die al lang tot de verbeelding spreekt is deze waarbij machines, naar analogie met het menselijk brein, beelden kunnen verwerken, analyseren en er betekenis aan geven; beeldherkenning. Denk...

beeldherkenning