Was ist eine Abwanderungsprognose?

Churn prediction betekent het opsporen welke klanten waarschijnlijk een dienst zullen verlaten of een abonnement op een dienst zullen opzeggen. Het is een erg belangrijke voorspelling voor veel bedrijven omdat het werven van nieuwe klanten vaak meer kost dan het behouden van bestaande klanten. Zodra je de klanten kan identificeren die het risico lopen op te zeggen, moet je precies weten welke marketingactie je voor elke individuele klant moet ondernemen om de kans te maximaliseren dat de klant blijft.

Verschillende klanten vertonen verschillend gedrag en hebben verschillende voorkeuren. Daarom kunnen ze hun abonnement om verschillende redenen opzeggen. Het is van cruciaal belang om proactief met elk van hen te communiceren om ze in jouw klantenlijst te houden. Je moet weten welke marketingactie voor elke klant het meest effectief zal zijn, en wanneer dat het geval zal zijn.

Warum ist die Vorhersage der Abwanderung so wichtig?

Kundenfluktuation ist ein häufiges Problem für Unternehmen in vielen Branchen. Wenn Sie als Unternehmen wachsen wollen, müssen Sie in die Gewinnung neuer Kunden investieren. Jedes Mal, wenn ein Kunde abwandert, geht eine bedeutende Investition verloren. Sie müssen Zeit und Mühe aufwenden, um den Kunden zu ersetzen. Wenn ein Unternehmen vorhersagen kann, wann ein Kunde wahrscheinlich abwandert, und ihm Anreize zum Bleiben bietet, kann es eine Menge Geld sparen.

Das Wissen darüber, was Kunden an sich bindet, ist daher äußerst wertvoll, denn es kann Ihnen helfen, Ihre Kundenbindungsstrategien zu entwickeln und betriebliche Praktiken einzuführen, die darauf abzielen, Kunden davon abzuhalten, die Tür zu verlassen.

Het voorspellen van churn is een must voor elk bedrijf dat werkt met abonnement. Zelfs kleine fluctuaties in churn kunnen een aanzienlijke impact hebben op uw bedrijfsvoering. We moeten dus duidelijk weten: “Gaat deze klant ons binnen X maanden verlaten?” Ja of Nee? Het is een binaire classificatietaak.

Was sind die größten Herausforderungen bei der Abwanderungsprognose?

Modellierungstechniken zur Vorhersage der Abwanderung versuchen, die genauen Verhaltensweisen und Merkmale der Kunden zu verstehen, die das Risiko und den Zeitpunkt der Abwanderung anzeigen. Es ist keine Aufgabe, die man einfach so erledigen kann.

Om te slagen in het behouden van klanten die klaar zijn om jouw bedrijf te verlaten, moeten marketing, sales en customer succes in staat zijn om van tevoren te voorspellen welke klanten gaan churnen en een plan van marketing- of salesacties opzetten die de grootste retentie impact hebben op elke klant. De sleutel hier is om proactief te zijn en deze klanten aan te spreken. Hoewel dit in theorie eenvoudig is, vormt het bereiken van deze “proactieve retentie”-doelstelling in de praktijk een enorme uitdaging.

Die Genauigkeit der Technik ist entscheidend für den Erfolg der proaktiven Speicherung. Wenn der Vermarkter nicht weiß, dass ein Kunde abspringen wird, wird er nichts unternehmen, um diesen Kunden zu halten.

Spezielle Angebote zur Kundenbindung oder Anreize für zufriedene, aktive Kunden können dazu führen, dass Sie ohne wirklichen Grund weniger Umsatz machen.

Jouw churn predictiemodel moet vertrouwen op (bijna) real-time gegevens om het risico op churn te kwantificeren, niet op statische gegevens. Hoewel je zelfs met statische gegevens een bepaald percentage risicovolle klanten kunt identificeren, zullen jouw initiële voorspellingen onnauwkeurig zijn. Bijsturing is erg belangrijk.

Zusammenfassung Abwanderungsprognose

Samenvattend is het voorspellen van klantenchurn vitaal. Er kan effectief actie worden ondernomen om de klant te behouden voordat het te laat is. De mogelijkheid om te voorspellen dat een klant een hoog risico loopt om af te haken terwijl er nog tijd is om er iets aan te doen, vertegenwoordigt een enorme extra potentiële inkomstenbron voor elk bedrijf.

Trendskout kan helpen om jouw churn beter te voorspellen. Neem contact met ons op en vertel ons over jouw doelen! Boek gerust een gepersonaliseerde demo om al een concreet idee te hebben hoe Trendskout bedrijven helpt met hun churn prediction.

Bleiben Sie auch auf dem Laufenden für die neuesten Nachrichten über AI

GDPR*
Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.

Welchen Mehrwehrt haben KI und Machine Learning für Organisationen?

Holen Sie sich den kostenlosen Zugang zu unserem Resource Center mit interessanten Anwendungsfällen.

Auf Facebook teilen
Auf Twitter teilen
Auf LinkedIn teilen
Auf Pinterest teilen
Freigabe per E-Mail